fxDreema

• Register
    • Login
    • Search
    • Back to the main page
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Search

Как мога да променя Group number

Questions & Answers
    3
    16
    5088
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      bgvulk last edited by

Мога ли да променя Group number на поръчки, например:

Ако профита е по-голям от 10 тогава Group number = 1, ако не тогава Group number = 2
      Опитах няколко начина, но не мога да го направя.... малко помощ....

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • fxDreema
        fxDreema last edited by

Този номер е вързан към Magic Number, който не се променя, или поне аз не знам да може. Много малко неща се променят всъщност, май само стоповете. Само за чакащи поръчки опциите са малко повече: http://docs.mql4.com/trading/ordermodify

• B
          bgvulk last edited by

Прочетох материала от линка и ще трябва да търся друг вариант. Беше ми направил едно блокче в Custom, което се казва Trades Eliminator, но след обновяването не иска да работи. Дали ще е удобно да го погледнеш? В момента взима поръчката с най-голяма загуба, ако няма да те притесня може ли да вмъкнеш да мога да избирам между най-губещата поръчка и най старата поръчка.

Лек ден за сега

• fxDreema
            fxDreema last edited by

Ох аз на това и после му правих промени, размятах го напред назад и сега не съм сигурен коя и къде точно му е последната версия. Иначе имах идея и да го пусна официално, не помня обаче защо се отказах. То работи ли по принцип, дали се експортва с него, и виждаш ли го в https://fxdreema.com/studio?

Иначе да ти кажа сега точно не ми е приоритет това блокче, че има и други работи за оправяне. А и мисля че в един случай такъв блок може да се окаже ненужен. Нали има една опция за събиране на поръчки в една, "Multiple close by" мисля че се казваше. Това нещо не се поддържа изцяло като код, но май с известни условия може да се получи. С това играл ли си си? Комбинира насрещни поръчки в една с общ лот, и май го правеше със спестяване на някакъв спред.

• B
              bgvulk last edited by

Няма проблеми не е зор, ще си поиграя да видя какво ще излезе 🙂

Лек ден

• B
                bgvulk last edited by

Здрасти,

Не виждам Trades Eliminator в Custom блоковете... надявам се да си решил да си поиграеш с него :)))))
                За месеците през които го тествах достигнах до следните изводи:

1. Трябва да може да взима ордера който е най далече от цената - това е защото когато използвам ордери с различен лот блока взима най-губещия и в един момент се получава, че взима най-близките до цената защото са с големи лотове, а на сто пипса разстояние висят няколко, които са с по-малка загуба ама като се насъберат и всичко се скапва. А пък и тези губещи на десет пипса разстояние лесно може да станат печеливши, докато другите...
                2. Да може да се филтрира както при другите блокове buy и sell, защото с два блока могат да се контролират покупките и продажбите отделно в зависимост накъде отива цената и няма да чака да изчисти първо губещите buy и да почне sell ами ще го прави едновременно от двете страни на текущата цена и за двата вида ордери. По този начин ще се държат отворените поръчки близо до цената и... то това е и целта.

И сега докато си пиша това мисля, че може да е удачно ако може блока да прихваща ордер от онези розови блокчета "For each trade" и това ще му дава много други възможности за контрол на ордерите.

От няколко години се занимавам като хоби с форекс и достигнах до извода, че най-важното е да можеш да си управляваш поръчките и няма значение как си влязъл в пазара (индикаторите много закъсняват и не вършат особена работа) и затова мисля, че това блокче ще е много полезно на всички.

Лек ден и много благодаря за работата, която вършиш с този builder.... в началото докато се науча да работя с новата версия бях много разочарован, но сега оценявам предимствата, особено това как можеш да контролираш променливите от всеки един блок... наистина много добра работа.

Лек ден

• fxDreema
                  fxDreema last edited by

То и аз съм го изгубил и трябва да го намеря. Има логика в т.1. Още преди когато го правих и лично си поиграх с различни стратегии и начини на отваряне на поръчките, но винаги беше подобно на Мартингейл - работи, работи, работи... до един момент в който нещата се изпускат и положението става прогресивно зле. Не съм пробвал какво ще стане ако се обръша внимание на най-старата поръчка. Малко ме съмнява да стане чудо обаче, и това да ти кажа си е и една от причините да несъм го направил официално блокче, щото най-много да започнат да ме разпитват и за него, а то да няма сериозен потенциал. А пък ако има сериозен потенциал, тогава защо ще го показвам 😆

Някои неща може и да са разочароващи, ако са умишлени ограничения които съм сложил. Но и аз се развивам в правенето на код, разцъквам програмни езици и пробвам различни неща, съответно прихващам някои полезни практики и най-много да реша да ги вкарам в генератора. Полезните практики обаче често изискват някакъв първоначален труд, а после се отплащат. Примерно това като ползваш променлива да й сложиш читаво име. Заради това разкарах тия ResultX променливи дето се създаваха от Formula и сега всеки трябва да си ги пише ръчно ако иска да ползва Formula 🙂

Иначе да, появиха се доста бъгове, ама ги поразкарах. В крайна сметка системата сега е по-бърза и най-вече по-стабилна. Много от бъговете бяха разни дреболии дето съм сбъркал в кода или неща дето съм забравил да направя. Докато преди положението беше такова, че ако пипнех нещо някъде и сайта се чупеше на няколко други места и беше безбъгав просто защото не смеех да пипна нищо в него 🙂

В момента подготвям нов начин на работа със списъка от блокове с акордеон ефект. Малко е шарено, ама ей на да видиш: http://prntscr.com/8bhyw0

• fxDreema
                    fxDreema last edited by

Оставям си знак, че ще погледна това нещо с най-далечната поръчка.

Аз си поиграх малко, обаче по-различно - с най-старата губеща, ама нещо не се ми се получи модела.

Пробвах и друг модел - започвайки от най-старата поръчка да започне да събира профитите и ако излезе на +10 долара примерно, да ги затвори всичките. Това е малко като все едно да следиш за Equity-Balance и при определена разлика да се затваря всичко. Е да ама ако много често се правят поръчки бързо се достига до един момент в който повече не може.

Като знам как по принцип каквото и да се пробва все е на загуба, малко ме съмнява и твоя модел колко добре ще работи, ама що пък да не си поиграя 🙂

• B
                      bgvulk last edited by

Здравейте,

скоро не съм писал... 🙂
                      Как върви играта с елиминирането на най-далечната губеща поръчка 😉
                      На мен ми изникна един въпрос....
                      http://i.imgur.com/e9865QW.jpg
                      Може ли малко пояснения за това:
                      Group mode All само за валутната двойка ли важи, за която е закачен експерта или за всички валутни двойки за които е закачен експерта. Питам защото ако търгувам на няколко валутни двойки едновременно тази опция ще затвори всички двойки или само тази, за която е закачен.

Лека нощ за сега

• fxDreema
                        fxDreema last edited by

Ами как върви, така че пак те забравих.

All важи за всичко що е налично, както и да е създадено - от експерт, ръчно, все едно. Т.е. без филтрация по Magic Number. Но това е само за магическия номер, валутната двойка си е отделно и по подразбиране е сложено да работи с настоящата която е. Така че дори да сложиш тая опция на All, ако експерта е закачен на EURUSD, той няма да докосва GBPUSD или която и друга двойка да е. Ако и за Market сложиш "Any market", тогава съвсем наистина с всяка поръчка ще се работи. Има и трети филтър по тип - Buy или Sell, той се вижда и на картинката и е видно че поне той е сложен да пропуска всички поръчки по тип.

• B
                          bgvulk last edited by

Ами аз затова от време на време се обаждам...
                          Благодаря за отговора, как не се сетих да погледна опциите за маркета 😮

Лек ден за сега

• fxDreema
                            fxDreema last edited by

Аз съм често и на малко по-друга вълна. Все се занимавам нещо със сървъри, сега правя опити с node.js 🙂

• fxDreema
                              fxDreema last edited by

Е какво, скалъпих си тук нещо и пак бързо стигам до положение дето се случват няколко губещи поръчки, цената бяга от тях, а пари за правене на нови няма. Пробвах с различни схеми на отваряне и както и да го въртя, все удрям на късмета на г-н Мартингейл 🙂

Колкото да не остана само с букви, ето примерно последното дето съм тествал: http://prntscr.com/8wifcz Една поръчка на свещ, а типа зависи от двете МА. Може да е тъп начин на отваряне, но според мен илюстрира че елиминатора в крайна сметка се свежда до гореспоменатия модел.Печели, печели, и в един момент бум.

• B
                                bgvulk last edited by

Зрдавей,
                                И при мен се получаваха така нещата в началото... много зле. Обаче си смених подхода, защото стигнах до няколко извода, които за последната година ги доказах. Не ползвам вече индикатори, те много изостават от текущата цена и не рядко когато подадът сигнал тренда вече е в другата посока. Ползвам мартингейл (не зная какво не му харесвате) няма как да мине без него. Не търгувам вече и срещу тренда, това ще те убие без значение колко е голям акаунта ти. Търгувам нещо като грид система и поръчките се отварят на определени нива, като лота нараства в някаква степен. проблемът е в това, че елиминаторът взима най-губещата поръчка която с по голям лот може да е едва на 10-15 пипса от цената, а не тази, която е на 100-200. тази на 10 пипса от губеща лесно може да стане печеливша, докато онази на 100 само ще трупа суап и може да седи така с месеци ако пазара не мърда много. Като цяло стратегията ми е да държа отворени поръчки възможно по-близо до цената, а този елиминатаор да се грижи за тези които изостават на по далечните нива да ги затваря.
                                Понеже и аз да не съм само на букви ще ти сложа една снимка от последните ми тестове, не изглежда много зле.... правено е за центов акаунт, но ако успея да го оптимизирам още малко може да се ползва и за нормален.

http://i.imgur.com/NPiGxqw.jpg

• fxDreema
                                  fxDreema last edited by

Е, харесвам мартингейла 🙂 Сложих ти custom блокче TradesEliminator2 с последните ми проби. Мисля че прави каквото ти трябва, не че съм тествал много обаче, може и да съм сбъркал някъде.

• M
                                    MartinvE last edited by

Hi bgvulk,
                                    I take a look at your Strategy Tester Report.
                                    I think this is a wonderfull result.
                                    Can you give me some information about the conditions of it.
                                    Many thanks in advance.

Kind regards,
                                    Martin

• 1 / 1
                                    • First post
                                      Last post

Online Users

R
                                    A
                                    E

10