Разстояние между два ордера
-
Здрастиии fxdreema и колеги....

Скоро не съм се занимавал с форекса, но пак почнах и се натъкнах на няколко въпроса, с които не мога да се преборя.
-
Появява се сигнал за SELL и ордера се изпълнява всичко е ОК, обаче се появява втори сигнал за SELL и Аз искам да правя проверка дали е по-близо от 20 пипса примерно от най-близкия отворен SELL ордер и ако е - да не се изпълнява, а ако е повече да се изпълнява. Видях там блок "pips away from open-price", но не съм сигурен как да го ползвам, а и ако има 2 или 3 SELL ордера от кой ордер изчислява тези 20 пипса... най-близкия или най-новия?
-
Другото което искам да питам.... Ако искам един сигнал да се проверява в няколко валутни двойки, но от една отворена графика трябва да посоча в Market за кои валутни двойки да го прави и трябва да е за всяка поотделно или мога да ги напиша на едно, като ги отделя с ";"
-
Ако имам няколко ордера с различен Group - примерно 001, 002, 003.... и искам да проверя "Check current unrealized profit" само на групи 001 и 003, мога ли да ги посоча в блока така "001;003"
-
Искам примерно да направя покупка и продажба с една група и ако не се развие пазара както трябва да направя същата покупка и продажба, но с друга група и така нататък.....
Благодаря ти предварително, първият въпрос ми е най-важен... другите ако ти се пише
.
Много се извинявам за тези въпроси, но нищо не разбирам от програмиране и някои неща са ми трудни да ги разбера как работят. Пробвам и опитвам, ама за някои блокове дори нямам и идея как да ги ползвам...
Лека вечер
-
-
-
Тук зависи дали имаш предвид всички възможно ордери, или последния. Понеже няма такъв специализиран блок, представям си това да се случи с няколко розови блокчета и може би някоя променлива за запазване на резултата. Тук е важно да знаеш как работят тия блокчета, защото по принцип хората страшно се запъват на тях. Почти съм сигурен обаче, че съм ти обяснявал... или поне съм го писал това нещо някъде на български. Та използваш тези блокчета за да заредиш Open Price на някой ордер и сравняваш това нещо с текущата цена.
-
Такива неща няма да работят при Condition. Но и ако идеята ти е да съчетаеш няколко еднакви експерта в един, може би не е най-добрата идея. Когато експерт е вкаран под една графика, той си реагира на нейните тикове. Тиковете на другите графики не правят така че блоковете на експерта да се задействат.
-
Не съм 100% сигурен, пробвай. Мисля че последно го правих навсякъде из блоковете да върви тоя номер. Но се разделя със запетая, не с ;. Нямам и намерение да го правя да може да се разделя с всеки знак, щото и без това възможността да се разделя със запетая сега забавя значително бектеста. И по-добре давай с 1, 2, 3 вместо 001, 002, 003, понеже от стринг се обръща в integer и даже не знам какво би станало ако числото е записано като 001.
-
Това не го разбрах като въпрос как трябва да звучи, ама сигурно може. Ако не може лесно, значи може трудно

-