Помощ за МА пресичане
-
variable1=MathAbs(variable2+variable3)
-
Значи би трябвало това, което се опитвам да направя да изглежда така:
http://fxdreema.com/shared/7WI8vQBbc
Предполагам че и тук трябва да сложа ";"?
А в condition, нали така оказвам, че тази абс. стойност да е по-голяма от 20 пипса?
Мерси за отговорите и най-вече за търпението
-
Това което е в Adjust се залепя за функцията дето идва от съответния блок. Не знам как да ти го обясня, виж какво се случва в сорс кода като пишеш нещо там. Това ";" затваря функцията и след това може да се пише свободен код който не е "залепен" за нещо.
Това MathAbs се прилага към променлива както става ясно, ако в Condition имаш тази променлива... става. Вече стойността на пипса може да е в различен формат, може да е 20, може да е 0.0020 в зависимост от маркета, виж във Value - Pips. -
Здрасти,
можеш ли да ми кажеш защо при ето това: http://fxdreema.com/shared/uJzjbmuKb
се появяват много линии по целия екран, а би трябвало да са около средата всеки път?
Целта ми е да се получи една почти постоянна величина. Тези 900 минути съм забелязъл, че толкова се появяват на максимален зуум на минутната графика на метатрейдъра.
Ето и какво се получава:......
Untitled.jpg -
Не виждам нещо да ограничава линиите, под "on Tick" на всеки тик ще се чертае по една линия както изглежда. Може би нещо като "Once per bar"?
-
Добре де, но според условието трябва да я чертае на най-висока+ най-ниска цена за даден период делено на 2. Тоест трябва да я чертае по средата на прозореца на метатрейдъра и дори да е на всеки тик, би трябвало да ги наслагва една върху друга. А виждаш че има линии почти най-долу?
-
Това ли било... само че аз сега трябва да излизам че имам нещо да свърша, ти ако искаш пробвай да видиш с Indicator tester как са нивата, ако намериш някаква грешка в изчисленията пиши. Може да има проблем с това 900, не знам дали има някакво ограничение, нали има едни настройки за брой свещи на графиката.
-
Значи пуснах тестера и за един час цената се движеше в границите между най-високата и най-ниската точка от графиката, без да ги премине. Линията остана на едно и също място и стойността си беше еднаква. Явно има проблем когато цената прави на момента нова най-ниска или най-висока стойност и линиите бягат от централната. А не би трябвало, защото метатрйдъра премащабира ако цената се изстреля на някъде и съответно свива цялата графика. И така да кажем на новия връх и старото дъно пак средното им трябва да отива по средата на графиката.
-
Какво общо има мащабирането, то няма никакво отношение към параметрите на свещите. Ако имаш 900 свещи намира центъра между най-високата и най-ниската, независимо дали в момента са ти на екрана или са някъде назад. Указани са 900 свещи, значи ако ги има си ги използва, това са 15 часа. Ето при мен каква е картинката: http://prntscr.com/2u17wz Започва да пада след като високия връх в ляво стане свещ номер 900+, първоначално там е върха. Най-ниската стойност ми е горе долу една и съща.
-
Да, разбирам, нещо съм се объркал в горния пример.
Искам да те питам, има ли начин според някакви условия да се отворят поръчки, но те да са "фантомни", тоест експерта да си следи какво се случва с тях,но реално да не ги поставя и когато се получи някаква зададена разлика между тях да се отворят вече истински? -
На теория може би, аз замислях такива неща за MT5 - да симулира множество поръчки както е в МТ4. Такова нещо даже не ми е хрумвало за МТ4.
-
ок, а има ли начин два експерта да си комуникират от два отделно отворени прозореца на МТ4 (отделно инсталирани)?
-
С тези глобални параметри дето можеш да ги видиш като натиснеш F3 - те са записани някъде във файл общо взето и могат да се четат и записват от всички експерти. Но предполагам са по-скоро за прехвърляне на някаква основна информация, не за някакъв високоскоростен обмен. Иначе вероятно има по-дълбоки начини като Named Pipes или Winsock... но това са по-дълбоки води

-
Как мога в този експерт - http://fxdreema.com/shared/DXjuC7ggb
да отделя trailing money loss да следи поотделно за едната двойка buy+sell и ако се отвори и за другата двойка buy+sell.
Тоест ако се отворят 4 поръчки, да ги следи като две по две отделни? -
Group номера би трябвало да свърши работа. Защо са ти пък тези зелените "Set..." блокове, то може и директно в Buy now, Sell now да се пише името на двойката

-
Ми останало ми е като навик от преди, когато май още не можеше или пък просто тогава не съм го знаел
Ще ги махна.
Значи в group номера на трйлинга примерно задавам #1 и на едната двойка buy и sell давам 1 и после трябва да добавя още един трйлинг за другата двойка с друг номер, това ли имаш предвид?"С тези глобални параметри дето можеш да ги видиш като натиснеш F3 - те са записани някъде във файл общо взето и могат да се четат и записват от всички експерти. Но предполагам са по-скоро за прехвърляне на някаква основна информация, не за някакъв високоскоростен обмен."
Ще ми обясниш ли по-подробно как трябва да стане. На мен мисля, че няма да ми трябва високоскоростен обмен. Искам при този експерт: http://fxdreema.com/shared/tVbGP4QHb , който отваря една двойка buy+sell, да посочи на друг експерт на друг метатрйдър, че когато разликата стане -20$, другият да отвори поръчки.
-
Magic Number = Group Number + MagicStart (това е входен параметър на всеки експерт генериран с програмата). Нормално Group е 0, така че MagicStart е едно и също с Magic Number, но по ред причини с този Group могат да се използват различни Magic Numbers в един и същи експерт.
За прехвърляне към друг МТ... не знам, тука нещата са по-сложни. Мисля че един МТ не може да излиза от собствените си директории ако записва и чете файлове. Остават неща като Winsock (TCP/IP) или Named Pipes, или някое dll ама тия неща са по-сложни
Иначе "данни" могат да се прехвърлят примерно през някоя чакаща поръчка ако се ползва един и същи брокер, но това е... де да знам. Или някоя специализирана програма, но не съм издирвал такива честно казано. -
Малко сложно ми звучи тая работа
Остава ми май, ако след време направиш блокове бай и сел, които да не се включват реално, а примерно някъде на самата графика и там да се вижда до къде са стигнали и какво се случва. По този начин всичко ще може да става в един МТ. -
На това нещо пък каква му е идеята?

-
Опитвам се да направя следната система:
Взимам две високо свързани двойки напр. eurusd и gbpusd, които през повечето време вървят заедно.Така ако едната я купиш, а другата продадеш, ще си горе долу в неутрална позиция. Случва се обаче под някакво въздействие едната да тръгне нагоре, а другата надолу и тогава се получава разлика помежду им. Когато тази разлика стане голяма е много вероятно двете двойки да се стремят пак да стигнат до неутралната си позиция. И ако eurusd е отишла нагоре, а gbpusd надолу можеш да продадеш eurusd и да купиш gbpusd и да спечелиш от връщането им в строя
Затова искам тези нереални поръчки или които са отворени на друг МТ, да са ми като индикатор и като ги пусна и разликата между тях стане да кажем -20 или -40 и т.н. експерта да предприеме съответните действия