fxDreema

• Register
    • Login
    • Search
    • Back to the main page
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Search

Помощ за МА пресичане

Questions & Answers
    2
    269
    145782
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • fxDreema
      fxDreema last edited by

variable1=MathAbs(variable2+variable3)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        momosh last edited by

Значи би трябвало това, което се опитвам да направя да изглежда така:
        http://fxdreema.com/shared/7WI8vQBbc
        Предполагам че и тук трябва да сложа ";"?
        А в condition, нали така оказвам, че тази абс. стойност да е по-голяма от 20 пипса?
        Мерси за отговорите и най-вече за търпението 🙂

• fxDreema
          fxDreema last edited by

Това което е в Adjust се залепя за функцията дето идва от съответния блок. Не знам как да ти го обясня, виж какво се случва в сорс кода като пишеш нещо там. Това ";" затваря функцията и след това може да се пише свободен код който не е "залепен" за нещо.
          Това MathAbs се прилага към променлива както става ясно, ако в Condition имаш тази променлива... става. Вече стойността на пипса може да е в различен формат, може да е 20, може да е 0.0020 в зависимост от маркета, виж във Value - Pips.

• M
            momosh last edited by

Здрасти,
            можеш ли да ми кажеш защо при ето това: http://fxdreema.com/shared/uJzjbmuKb
            се появяват много линии по целия екран, а би трябвало да са около средата всеки път?
            Целта ми е да се получи една почти постоянна величина. Тези 900 минути съм забелязъл, че толкова се появяват на максимален зуум на минутната графика на метатрейдъра.
            Ето и какво се получава:

......
            Untitled.jpg

• fxDreema
              fxDreema last edited by

Не виждам нещо да ограничава линиите, под "on Tick" на всеки тик ще се чертае по една линия както изглежда. Може би нещо като "Once per bar"?

• M
                momosh last edited by

Добре де, но според условието трябва да я чертае на най-висока+ най-ниска цена за даден период делено на 2. Тоест трябва да я чертае по средата на прозореца на метатрейдъра и дори да е на всеки тик, би трябвало да ги наслагва една върху друга. А виждаш че има линии почти най-долу?

• fxDreema
                  fxDreema last edited by

Това ли било... само че аз сега трябва да излизам че имам нещо да свърша, ти ако искаш пробвай да видиш с Indicator tester как са нивата, ако намериш някаква грешка в изчисленията пиши. Може да има проблем с това 900, не знам дали има някакво ограничение, нали има едни настройки за брой свещи на графиката.

• M
                    momosh last edited by

Значи пуснах тестера и за един час цената се движеше в границите между най-високата и най-ниската точка от графиката, без да ги премине. Линията остана на едно и също място и стойността си беше еднаква. Явно има проблем когато цената прави на момента нова най-ниска или най-висока стойност и линиите бягат от централната. А не би трябвало, защото метатрйдъра премащабира ако цената се изстреля на някъде и съответно свива цялата графика. И така да кажем на новия връх и старото дъно пак средното им трябва да отива по средата на графиката.

• fxDreema
                      fxDreema last edited by

Какво общо има мащабирането, то няма никакво отношение към параметрите на свещите. Ако имаш 900 свещи намира центъра между най-високата и най-ниската, независимо дали в момента са ти на екрана или са някъде назад. Указани са 900 свещи, значи ако ги има си ги използва, това са 15 часа. Ето при мен каква е картинката: http://prntscr.com/2u17wz Започва да пада след като високия връх в ляво стане свещ номер 900+, първоначално там е върха. Най-ниската стойност ми е горе долу една и съща.

• M
                        momosh last edited by

Да, разбирам, нещо съм се объркал в горния пример.
                        Искам да те питам, има ли начин според някакви условия да се отворят поръчки, но те да са "фантомни", тоест експерта да си следи какво се случва с тях,но реално да не ги поставя и когато се получи някаква зададена разлика между тях да се отворят вече истински?

• fxDreema
                          fxDreema last edited by

На теория може би, аз замислях такива неща за MT5 - да симулира множество поръчки както е в МТ4. Такова нещо даже не ми е хрумвало за МТ4.

• M
                            momosh last edited by

ок, а има ли начин два експерта да си комуникират от два отделно отворени прозореца на МТ4 (отделно инсталирани)?

• fxDreema
                              fxDreema last edited by

С тези глобални параметри дето можеш да ги видиш като натиснеш F3 - те са записани някъде във файл общо взето и могат да се четат и записват от всички експерти. Но предполагам са по-скоро за прехвърляне на някаква основна информация, не за някакъв високоскоростен обмен. Иначе вероятно има по-дълбоки начини като Named Pipes или Winsock... но това са по-дълбоки води 🙂

• M
                                momosh last edited by

Как мога в този експерт - http://fxdreema.com/shared/DXjuC7ggb
                                да отделя trailing money loss да следи поотделно за едната двойка buy+sell и ако се отвори и за другата двойка buy+sell.
                                Тоест ако се отворят 4 поръчки, да ги следи като две по две отделни?

• fxDreema
                                  fxDreema last edited by

Group номера би трябвало да свърши работа. Защо са ти пък тези зелените "Set..." блокове, то може и директно в Buy now, Sell now да се пише името на двойката 😏

• M
                                    momosh last edited by

Ми останало ми е като навик от преди, когато май още не можеше или пък просто тогава не съм го знаел 🙂 Ще ги махна.
                                    Значи в group номера на трйлинга примерно задавам #1 и на едната двойка buy и sell давам 1 и после трябва да добавя още един трйлинг за другата двойка с друг номер, това ли имаш предвид?

"С тези глобални параметри дето можеш да ги видиш като натиснеш F3 - те са записани някъде във файл общо взето и могат да се четат и записват от всички експерти. Но предполагам са по-скоро за прехвърляне на някаква основна информация, не за някакъв високоскоростен обмен."

Ще ми обясниш ли по-подробно как трябва да стане. На мен мисля, че няма да ми трябва високоскоростен обмен. Искам при този експерт: http://fxdreema.com/shared/tVbGP4QHb , който отваря една двойка buy+sell, да посочи на друг експерт на друг метатрйдър, че когато разликата стане -20$, другият да отвори поръчки.

• fxDreema
                                      fxDreema last edited by

Magic Number = Group Number + MagicStart (това е входен параметър на всеки експерт генериран с програмата). Нормално Group е 0, така че MagicStart е едно и също с Magic Number, но по ред причини с този Group могат да се използват различни Magic Numbers в един и същи експерт.

За прехвърляне към друг МТ... не знам, тука нещата са по-сложни. Мисля че един МТ не може да излиза от собствените си директории ако записва и чете файлове. Остават неща като Winsock (TCP/IP) или Named Pipes, или някое dll ама тия неща са по-сложни 🙂 Иначе "данни" могат да се прехвърлят примерно през някоя чакаща поръчка ако се ползва един и същи брокер, но това е... де да знам. Или някоя специализирана програма, но не съм издирвал такива честно казано.

• M
                                        momosh last edited by

Малко сложно ми звучи тая работа 🙂 Остава ми май, ако след време направиш блокове бай и сел, които да не се включват реално, а примерно някъде на самата графика и там да се вижда до къде са стигнали и какво се случва. По този начин всичко ще може да става в един МТ.

• fxDreema
                                          fxDreema last edited by

На това нещо пък каква му е идеята? 🙂

• M
                                            momosh last edited by

Опитвам се да направя следната система:
                                            Взимам две високо свързани двойки напр. eurusd и gbpusd, които през повечето време вървят заедно.Така ако едната я купиш, а другата продадеш, ще си горе долу в неутрална позиция. Случва се обаче под някакво въздействие едната да тръгне нагоре, а другата надолу и тогава се получава разлика помежду им. Когато тази разлика стане голяма е много вероятно двете двойки да се стремят пак да стигнат до неутралната си позиция. И ако eurusd е отишла нагоре, а gbpusd надолу можеш да продадеш eurusd и да купиш gbpusd и да спечелиш от връщането им в строя 🙂
                                            Затова искам тези нереални поръчки или които са отворени на друг МТ, да са ми като индикатор и като ги пусна и разликата между тях стане да кажем -20 или -40 и т.н. експерта да предприеме съответните действия 🙂

• 1
                                            • 2
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 7 / 14
                                            • First post