fxDreema

• Register
    • Login
    • Search
    • Back to the main page
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Search

Помощ за МА пресичане

Questions & Answers
    2
    269
    145782
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • fxDreema
      fxDreema last edited by

Това не ми се е случвало, ама и аз не пускам ръчни ЕА всеки ден. В лога не пише ли причината за спиране? Нещо от тези:
      Unitialize: Chart closed
      Unitialize: Expert removed from chart
      Unitialize: Expert recompiled
      Unitialize: Symbol or timeframe changed on the chart
      Unitialize: Inputs parameters was changed by user
      Unitialize: Other account activated

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        momosh last edited by

Здрасти,
        наскоро се присетих за този блок, който беше направил за бгвълк - trades eliminator. Опитвам се да направя нещо с него, но си спомням че и тогава не ми беше напълно ясно, каква точно е разликата между "Max.losses to try to eliminate" и "Max.losses to eliminate"?

• fxDreema
          fxDreema last edited by

Леле, аз даже не знам къде ми е този блок сега 🙂

• fxDreema
            fxDreema last edited by

Някакви упътвания съм писал за тия параметри:

__This is the maximum number of losable trades to try to eliminate, starting from the one with the biggest loss.

For each of these losable trades it will try to find profitable trades with enough total profit and it will close them all.[/quote:7vr3pqwy]

__This is the maximum number of losable trades that can be eliminated in one turn (in a single execution of the block).

[/quote:7vr3pqwy]

ама не си спомням много целия принцип на блока 🙂

• M
              momosh last edited by

Еми, да то си беше отдавна 😄
              Аз обаче, въпреки че разбирам идеално английското описание, нещо не мога да вникна в смисъла на двете опции.
              На първата задаваш максимум губещи да пробва да затвори, като търси печеливши. А на втората - максимума да затвори наведнъж. Ако примерно си му задал 3 на първата и 1 на втората, той няма да чака да станат 3 за да затвори, а още на първата, така ли е или нещо се бъркам? Въобще има ли смисъл ако числата при двете опции са различни? Защото ми изглежда че ако са различни, едното ще изключва другото 😕

• fxDreema
                fxDreema last edited by

Вероятно първото изключва второто. Но гледах в кода, не съм сигурен дали не съм допуснал някаква грешка, трябва да си го припомня.

• fxDreema
                  fxDreema last edited by

Сега си спомням че се бях забатачил да правя стратегии с този блок, да отварям поръчки противоположни на губещата позиция, после да затварям губещата с приоритетно противоположни, или беше с приоритетно от същия вид, и добавях разни опции... и те нещата май са отишли твърде далече.

Сега се замислих дали съществуващите опции имат смисъл, дали не трябва да има още. Как би трябвало да се затварят поръчките - дали да взима предвид вида им и теглото им (колко лота са и каква печалба са натрупали) и кой знае какво още. И май отивам още по-далече.

Та... каква беше основната идея за въпросния блок? 😆

• M
                    momosh last edited by

Хахаха, като гледам и аз съм се забил в същите размисли и страсти 😄
                    И колкото повече задълбавам, все повече стигам до извода че накрая винаги остават повече минусови отколкото плюсови поръчки. А идеята в началото си беше супер... 🙂

• fxDreema
                      fxDreema last edited by

Снощи си направих един по-елементарен блок без много екстри, ползва само MinProfit параметъра, ей му кода:
                      [code=mql4:321epydh]// Create arrays for temporary local database
                      double list_profits[]; ArrayResize(list_profits,0);
                      int list_tickets[]; ArrayResize(list_tickets,0);
                      int list_types[]; ArrayResize(list_types,0);
                      int list_tickets_to_close[]; ArrayResize(list_tickets_to_close,0);

// local parameters
                      int total=OrdersTotal();
                      int pos=0, i=0, j=0;
                      bool next=false;

//-- collect data - array sorted by profit (losable fist, profitable last)
                      for (pos=0; pos<total; pos++) {
                      if (OrderSelect(pos,SELECT_BY_POS,MODE_TRADES)) {
                      if (FilterOrderBy(GroupMode,Group, MarketMode,Market, "both")) {

int ticket=attrTicket();
                           double profit=attrProfit()+attrSwap()+attrCommission();

int size=ArraySize(list_tickets);
                           ArrayResize(list_tickets,size+1);
                           ArrayResize(list_profits,size+1);
                           ArrayResize(list_types,size+1);
                           list_tickets**

и си играх цяла нощ да тествам, и макар че понякога дава добри резултати, то винаги е на косъм нещо да се провали, малко като при мартингейла. То това не е далече от мартингейла на практика, целта е същата - да си върнем загубите с печалби.

Пробвах всеки ден да пуска поръчка на случаен принцип - или купуване или продаване, как му дойде. Ако имаш 10 хилки, то може за година да докара 2-3 отгоре и май няма супер голям drawdown. Но като пробвах с 3000 то се случва да върви перфектно и от един момент нататък да пропадне колосално. Само че ако не пропада печалбите ми изглеждат доста големи, явно риска е голям за тази сума, защото минимума ми е 0.1 лота. Ама като знам форекса каква измама е, не бих вкарал 10 хилки за да чакам 12-13 до другата година, макар и нещата да изглеждат сигурни на пръв поглед 🙂 То и без това нямам толкова, не ми достигат има няма 10 хилки 😆

Иначе тоя код е подготвен и за режим когато се опитва да избие от по-дребните загуби, но установих че това не води до добри резултати. Така големите загуби остават да тежат, а те са големи. Най е добре когато целим да избиваме най-голямата губеща поръчка в момента.

• M
                        momosh last edited by

А мислиш ли че по-добри сигнали биха дали по-добри резултати? Все пак тия са рандъм.
                        Аз си спомням, че тогава, когато го обсъждахме този блок бях пробвал с най-различни сигнали - от МА, с чакащи поръчки, от некви други индикатори, но винаги се стигаше до натрупване на минуси накрая. Той бгвълк ни пусна мухата и после зачезна някъде 🙂 Ти пробва ли с по-чести сигнали, че тия с по един на ден ми се струва малко редичко. Ще ми се бурно да се развиват нещата :D. А с какъв мин. профит го изпробваш? Може ли да го цъкнеш на блок, да може да се променя лесно за нова серия проби 🙂

• fxDreema
                          fxDreema last edited by

Пробвах да пускам поръчки от срещуположния тип на най-губещата, примерно ако имам някой Buy дето е най-губещ добавям само Sell. Кофти момента тука е че в даден момент можеш да увиснеш с много Sell които също трябва да се избиват, особено ако са се отворили на почти една и съща цена. Ако пускам така всеки ден по една и ако дните са слаби те се получават на почти една и съща цена 🙂 Така че пробвах с условие да пуска на разстояние от предишната, също пробвах и с грид от чакащи поръчки, ама все си има някой подводен камък 🙂
                          Ами аз като имам минимум от 0.1 лота и ако ги отварям по-често се получава тоя момент с натрупването на много поръчки на близка цена, резултата става плачевен бързо.

• fxDreema
                            fxDreema last edited by

качих ти го тоя блок. Би трябвало да работи коректно, ако намерих бъгове пиши. Правилата са:

• Ако има губеща поръчка и печеливши, тъй че сбора от печалбите на тази поръчка и печелившите да е толкова колкото желаем (10 долара) - да ги затвори.
                            • Коя е Buy и коя е Sell не се отчита.
                            • Затваря първо губещата, после най-печелившата от печелившите, после по-малко печелившата и т.н.
                            • Ако има поръчка с печалба 0 не се отчита въобще.
                            • Ако има само печеливши поръчки също ще ги затвори когато общата им печалба е достатъчна.
                            • Ако има само една печеливша - също.
                            • M
                              momosh last edited by

Екстра, мерси. Ти с кой блок проверяваш каква е моментната най-губеща поръчка?

• fxDreema
                                fxDreema last edited by

http://prntscr.com/35bv1r
                                Това зарежда въпросната поръчка. После може да се ползва "check type" или там каквото трябва. И разбира се става въпрос за текуща работеща поръчка, не затворена, и ако няма такава блока няма да премине.

• M
                                  momosh last edited by

Ето това никога нямаше да се сетя, а не е да не се мъчих сам да намеря как да стане 🙂
                                  А можеш ли да ми кажеш в полето group number как да окажа да следи няколко групи, че като дам примерно 1,2 със запетая и ми дава грешки в компилирането?

• fxDreema
                                    fxDreema last edited by

Ами няма как, не съм го мислил това когато съм го правил 🙂

• M
                                      momosh last edited by

Аха, мислех че пак нещо не съм зацепил 🙂
                                      А ако имам различни групи от блокове с различни груп номера и сложа един "check current unrealized profit" с празно поле на груп номера, той чии профит ще следи?

• fxDreema
                                        fxDreema last edited by

Празното поле е 0 ако е числово. Оставил съм го празно вместо 0 да не бие много на очи и да не си играят много с него 🙂

• M
                                          momosh last edited by

Ясно, значи няма как check current... да следи повече от една група
                                          Ще трябва да модифицирам стратегията 🙂

• M
                                            momosh last edited by

Здрасти, правя си експеримент с една идея, но можеш ли да ми кажеш на експерта 1 pip daily, защо ми се пускат само jpy двойките. На пръв поглед няма нищо, което да пречи на останалите, а и виждам че условията са изпълнени и при тях😕

• 1
                                            • 2
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 9 / 14