fxDreema

• Register
    • Login
    • Search
    • Back to the main page
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Search

Помощ за МА пресичане

Questions & Answers
    2
    269
    145782
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • fxDreema
      fxDreema last edited by

С други думи ти трябва нещо като trailing take-profit (обратното на трейлинг стопа)?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        momosh last edited by

Здравей,
        нещо предишния ми отговор го публикува преди вече написаните отговори и може би не си го видял. Успя ли нещо да измислиш за trailing take profit-a?

• fxDreema
          fxDreema last edited by

Видях че на сървъра часовника беше с един ден напред и го върнах, то пък станаха странни неща във форума. Иначе за trailing take profit отдавна са питали, ама все ме мързи да го направя 🙂

• M
            momosh last edited by

Хахаха, айде де, ти такива чудесии си направил, а сега за един трейлиг профит те мързи 😄

• fxDreema
              fxDreema last edited by

Е, то и сега не е невъзможно да се направи такова нещо. Има една група от мистериозни розови блокове и с тях могат да се правят всякакви custom истории. Ето например как се прави прост трейлинг-стоп: http://fxdreema.com/demo/mt4-9975

• M
                momosh last edited by

Чесно да ти кажа не можах добре да схвана този "прост" трейлинг стоп, но това ме накара да разгледам по-сериозно тези лууп блокове. Може ли с две думи какво точно означава блоковете да са в лууп?И ако направя такава комбинация ще стане ли това което искам - да се затварят отворените сделки, когато цената ги доближи на 5 пипса?
                http://fxdreema.com/shared/X3UloBn4e

• fxDreema
                  fxDreema last edited by

Ако имаш 10 поръчки и искаш да направиш нещо с тях - какво правиш? Хващаш ги една по една и ги проверяваш/правиш нещо върху тях. Точно това се случва и вътре в блока за трейлинг стоп, само че работата е там че не можеш много много да променяш логиката вътре в блока. Розовите блокове са все едно да хванеш съдържанието на трейлинг стоп блока (давам го само за пример) и да го разбиеш на блокове, върху които имаш повече контрол.

Първите 3 розови блока са за създаване на цикъла и дефакто зареждане на данните на всяка поръчка една по една. Другите са за дейности върху текущата заредена поръчка. Розовите блокове могат да работят и с buy и със sell поръчки. Повечето от тях служат и за пендинг ордери и затворени поръчки - зависи какъв е "Start" блока.

Трейлинг стоп функцията се прави така че да се следи разстоянието между текущата цена и SL (не цената на отваряне). Когато това разстояние е по-голямо от някаква стойност се премества SL на някакво разстояние от текущата цена.
                  Ако е трейлинг профит ще е същото, само че в обратната посока. Работи се с TP вместо със SL.

А това дето си направил ти е по-скоро един вид стоп лосс задействан от експерта. Иначе казано - скрит стоп лосс. Но няма трейлинг в това.

• M
                    momosh last edited by

Здрасти,

може ли да те попитам защо това нещо не сработва правилно. Просто искам когато експерта направи печалба от 10 пипса, да се затвори. А той като направи 10-те пипса и повече, си продължава като пич 🙂
                    http://fxdreema.com/shared/cZcl33Ykc

• fxDreema
                      fxDreema last edited by

Предполагам защото там е настроено на History trades only, а това са затворените вече поръчки, в твоя случай - всички затворени дето са в базата данни. Така ли трябва да е?

• M
                        momosh last edited by

Ами исках за затворените поръчки, но от работата на този експерт.И тъй като take profit-a ми е 1 пип, имах предвид след 10 затворени поръчки да прекрати работа.

• fxDreema
                          fxDreema last edited by

В такъв случай "average profit" ми звучи доста по-различно от брой затворени поръчки. Само че когато е пуснат на графиката, експерта вижда историческите поръчки на MetaTrader, не само своите си. Само при бектест започва от нулата. Та затова трябва сам да си брои собствените. То вероятно има различни начини, но бих предложил нещо под "on Trade" - когато нова поръчка се отвори, да се инкрементира някой брояч. Има една категория "Counters" дето има такива броячи.

Иначе ако търсиш среден профит от последните 10 затворени поръчки - ей там в същия блок има една опции за това в името на които има "n" trades. Но да ти кажа съм позабравил този блок как точно работи 🙂

• M
                            momosh last edited by

Имаш предвид, че в блока average profit from n trades има нещо си n trades, така ли? Защото аз си поиграх с тези опции, но нещо не ми се получаваше. Но както и да е, ако е под on Trade и сложа pass n times, тогава няма да ми трябва terminate ea, нали? Той ще си го пусне да кажем 10 пъти и край?

• fxDreema
                              fxDreema last edited by

Нали блока изчислява среден профит на еди колко си поръчки. То може да имаш 100 поръчки, ама да искаш да изчисли профита само на определени, затова повечето опции в тоя блок са всъщност филтри - да избереш с кои точно поръчки да работиш.

• M
                                momosh last edited by

Здрасти,

можеш ли да ми кажеш за ето този експерт, защо не се включва и през трите зададени периода, а само за последния - от 00:00 до 00:10?
                                http://fxdreema.com/shared/SOuEJ90bc

• fxDreema
                                  fxDreema last edited by

Има си моменти в които и другите работят. Сложи един "Draw arrow" след който и да е и то ще ти покаже кога пропускат.

• M
                                    momosh last edited by

А защо не бачкат всеки път, какво би могло да им пречи? Иначе то си ми показва със стрелкички кога е минало.

• fxDreema
                                      fxDreema last edited by

На мен май ми бачкат всеки път, не че съм проверявал с години назад де... Да няма липсващи барове нещо?

• M
                                        momosh last edited by

Ами не, няма 😕 Забелязал съм, че в тия часове на локал сървъра между 21 и 00 нещо не се включват. Бях направил преди и за едночасов период между 21 и 22 и пак не се пускаха, а за този от 00 до 1 винаги се пускаше.Общо взето след 00 няма проблеми. Тази нощ изпробвах и от 22:05-22:15 и 23:05-23:15, да не би с кръглите часове да има проблем, но пак нито едното от двете не тръгна, а това от 00:05 си беше тръгнало.
                                        А според теб ще стане ли, ако сложа най-отгоре тайм филтъра за примерно период от 3 часа и след него блока once per minutes на 10 минути.Така да бачка по 10мин за тези 3 часа.

• fxDreema
                                          fxDreema last edited by

На блоковете е зададено сървърно време, което при тестване е все едно. И пак тествах - работи си. Не знам какво, ама сигурно изпускаш нещо. Иначе при странни и трудно обясними ситуации за по-бързо и по-лесно ползвам TeamViewer...

• M
                                            momosh last edited by

Team viewer-a и аз го ползвам от скоро 🙂 Ами де да знам, уж всичко е точно, ама...
                                            Единственото което ми дойде на акъла е дали spread filter- а не му дава да се включва, защото съм го нагласил под 2,4 за eur/gbp и евентуално преди полунощ да е висок спреда, ама пък всеки път да е така 😕

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 2 / 14
                                            • First post
                                              Last post

Online Users